Yangın Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya müstacel bir yer anında insanoğluın yumuşak bir itmesi ile içeriden dışarıya sadık açılmaktadır.Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı tam katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim parçadır.
Yangın Kapısı Nite Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile dâhilen dışarıya gerçek açılmaktadır.
23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar muhtevain yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi hesabına az çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların esas duhullerinde yahut koridor bölümlerinde yangının çarpıcı bir halde meydana gelmesi özellikle faik katlı dokumalarda gezinti yahut pencerelerden geçiştirmek olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile yan yana yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri tombul bir incelemeye tabi tutulur. Yapıların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların dışında bulunan ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında kişi kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.
Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Kapıları en faik kalite ve en yakışır yükselmek politikamıza munis olacak şekilde üretilir.
Mevla oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile Yangın kapısı istanbul fiillevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının cihetı sıra son mertebe farklı yükselmek skalasına sahiptir.
Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.
Bapnın bedii strüktürsı ve umu edilen aksesuarların tasarrufı ederı direkt olarak etkilemektedir.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak evetğu karınin, olası olan en gücük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini yağdırmak amacıyla önlem hileınmaktadır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik karakol şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı bâtınin az çok teamüllevsel şekilde misyon yapmalıdır.
Kanatlar içre usturuplu yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain dayanak plakaları mevcuttur.